BREW | Kavos virėjai

BREW Kavos virėjai

Pirma vieta, kurioje kartu su Kolega apsilankėme yra BREW Kavos virėjai.

BENDRA INFORMACIJA
  • Kavos aparatas Nuova Simonelli Aurelia 2 T3 (2 grupių), naujo kaina apie 12.000 Eur
  • Kavos malūnas espresui Mahlkonig K30 TWIN, Naujo kaina apie 3.000 Eur
  • Aplinka ir baras labai tvarkingas, švaru.
  • Kiekviena kavos porcija sveriama svarstyklėmis, tampingo kilimėlis, tamperis, indai pienui plakti – viskas, ko reikia, yra ir naudojama pagal paskirtį.
  • Tampingas, malimas ir pieno ruošimas PRO (aukščiausiame) lygyje.
KAVOS PUPELĖS
  • Paskrudintos pagal specialų užsakymą pas Strange Love. Tądien galėjome pupeles rinktis iš Brazilijos arba Kenijos GICHERORI.
  • Šiek tiek apie Kenija GICHERORI:
    • Aukštingumas: 1650
    • Rūšis: SL-28, SL-34, Ruiru 11 & Batian
    • Apdorojimo būdas: plauta
    • Aprašymas: vaisiška, serbentai, saldi ir sultinga
ESPRESSO

Espresui galima pasirinkti pupeles iš Brazilijos arba Kenijos. Renkuosi Kenijos pupeles, nes jau pasiilgau skanios uoginės rūgštelės.

Taigi, pirmas žvilgsnis – vizualiai atrodo labai gerai, daug kavos kremo. Su nekantrumu pradedu ragauti, nuo pirmo gurkšnio – tiesiog VAU! Iš pradžių jaučiu labai malonią, intensyvią ir saldžią rūgštelę. Puikus aromatas, primena juoduosius serbentus. Labai švari kava. Tekstūra šiek tiek žema, tačiau tai Kenija ir single origin – viskas gerai. Pieniško šokolado neintensyvus kartumas poskonyje.

  • Švarumas 8/8
  • Saldumas 6/8
  • Rūgšties kokybė 7/8, rūgšties intensyvumas 5/8
  • Tekstūra 5/8.
  • Kartumo kokybė 6/8, kartumo intensyvumas 4/8
  • Balansas 7/8
  • Espreso kaina 1.5 Eur, dvigubo – 1.9 Eur

Mano vertinimas – 10/10, Kolegos vertinimas – 9/10.

Bendras espreso įvertinimas

CAPPUCCINO

Kolega pirmą kartą pas Kavos virėjus, tad viskas nauja, įdomu. O gulbė ant kapučino pakėlė nuotaiką, šito tai nesitikėjo! Kapučinas pagamintas su vienu espresu iš Brazilijos kavos pupelių. Vizualiai tvarkingas pateikimas ir labai gražiai nupiešta gulbė, nors šiek tiek susiliejęs piešinys. Kavos intensyvumas gėrime geras, neužgožtas pieno skonio. Kapučinas labai saldus, vos juntamas pieniško šokolado kartumas ir labai geras burnajautis („mouthfeel“, angl.) geriant. Pieno puta profesionaliai pagaminta, yra šiek tiek mikro burbuliukų, galėtų būti truputėlį daugiau pieno putos. Bet reziumuojant kapučinas yra puikus.

  • Saldumas 7/8
  • Kartumo kokybė 6/8, kartumo intensyvumas 4/8
  • Burnajautis 7,5/8
  • Vizualas 7/8
  • Kavos intensyvumas 7/8
  • Pieno puta 7,5/8
  • Kapučino kaina 2 Eur

Mano vertinimas – 10/10, Kolegos vertinimas – 9/10.

Bendras kapučino įvertinimas

Apibendrinant, buvo labai malonus apsilankymas. Kolega buvo sužavėtas, o aš vėl buvau pradžiugintas puikios kavos ir dar kartą įsitikinau, kad ši vieta yra ypatinga. Tuo pačiu, ačiū baristai Jurgitai už malonų aptarnavimą ir kavą.

BREW Kavos virėjai, Pylimo g. 19, Vilnius. Tel.  867054111, FB puslapis, WWW puslapis.

 

P. S. pasirodė, kad vanduo prie kavos turi kažkokį pašalinį skonį, bet nepaklausėm ar vanduo iš krano, ar iš filtro.

BREW Kavos virėjai - ypatingos kavos namai.
Kapučinas su gulbe.
Kenija GICHERORI, paskrudinta Strange Love.
Vienas iš geriausių espresų Vilniuje.
Meniu and sienos. Paprastai ir tvarkingai.
Dvigubas Espresas

One Comment Add yours

  1. Eugenijus parašė:

    Tikrai gera vieta kavai!

Parašykite komentarą